Salaris CDD analist: wat verdient een Customer Due Diligence specialist?


Het salaris van een CDD analist varieert van zo’n €2.600 tot €5.200 per maand. Hoeveel je verdient als Customer Due Diligence analist hangt af van jouw werkervaring, de sector waarin je werkt en de opdrachtgever waar je voor werkt.

Bij Interim Valley werken we voor opdrachtgevers uit de financiële sector. We laten je zien welk salaris je ongeveer zal verdienen als je in die sector werkt als junior, medior of senior analist. Houd er rekening mee dat het gaat om een indicatie, dus dat het werkelijke salaris hoger of lager kan zijn.

Indicatie van het salaris

  • Junior CDD analist salaris: €2.600 – €3.000 per maand
    Je gaat als starter aan de slag, bijvoorbeeld na afronding van jouw opleiding. Met 0 tot 2 jaar werkervaring ben je nieuw in het vak.
  • Medior CDD analist salaris: €3.000 – €4.500 per maand
    Na 2 tot 4 jaar werkervaring ga je aan de slag met meer geavanceerde analyses en risicobeoordelingen. Bij meer verantwoordelijkheden past een hoger salaris.
  • Senior CDD analist salaris: €4.200 – €5.200 per maand
    Als senior analist Customer Due Diligence heb je minimaal 4 jaar werkervaring. Je krijgt een hoger salaris, bijvoorbeeld omdat je een team aanstuurt of (zeer) complexe analyses maakt.

Salaris afhankelijk van jouw opleiding

De hoogte van met name jouw startsalaris als CDD analist hangt af van de opleiding die je hebt afgerond. Het gemiddelde salaris voor universitair geschoolde analisten ligt zo’n 20% hoger dan dat van analisten die een hbo-opleiding hebben afgerond. En heb je een mbo-opleiding afgerond en enige jaren werkervaring? Houd er rekening mee dat jouw (start)salaris dan dichter bij dat van een hbo-afgestudeerde dan een wo-afgestudeerde zal liggen.

Zodra je als Customer Due Diligence specialist meer werkervaring opdoet zal ook je salaris stijgen. Tijdens de stappen van junior naar medior en van medior naar senior zal je merken dat ook de opleidingsniveaus minder invloed hebben. Dat betekent dat je in die rollen een hoger of lager salaris krijgt op basis van jouw ervaring en verantwoordelijkheden.

Meer salaris bij meer verantwoordelijkheden

Werk je aan meer geavanceerde analyses en krijg je meer verantwoordelijkheden om tot complexe risicobeoordelingen te komen? Je zal merken dat jouw salaris als CDD analist toeneemt. En krijg je bijvoorbeeld de leiding over een team van junior of medior analisten? Ook dat is een reden om je een hoger salaris te betalen. De verantwoordelijkheden, vaardigheden, ervaring en expertise die je opdoet draagt bij aan de waarde die je voor de organisatie te bieden hebt.

Regionale verschillen

Bij Interim Valley werken we voor opdrachtgevers door heel Nederland. Dat betekent dat je zowel in de Randstad als in andere (grote) steden aan de slag kunt. Het salaris dat je verdient als analist Customer Due Diligence komt daarbij in de diverse regio’s natuurlijk met elkaar overeen.

Het je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Bel ons op telefoonnummer +31 (0) 20 2 444 900, stuur ons een e-mail naar info@interimvalley.com of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met je op!

Wil je meer weten over werken als CDD analist? Wat doe je bijvoorbeeld als werk? En wat is het verschil tussen werken als CDD analist voor particuliere of zakelijke klanten? Lees dan ons artikel Alles over werken als CDD analist

De beste investering die jij kan doen? Die is in jezelf. Dat is waar Interim Valley voor staat en jou daarbij helpen is onze missie.

Als jij weet waar je energie van krijgt, je drijfveren en talenten kent, ben je meer gemotiveerd en geïnspireerd.