Medior AML Analyst


AML Analist bij een Payment Service Provider!

Als Medior AML Analist maak je deel uit van het Customer Due Diligence (CDD) team dat zich richt op de Payments business. De missie van het CDD team is om te streven naar een klantgerichte onboarding die de financiële sector veilig helpt te houden voor integriteitsrisico’s zoals fraude, belastingontduiking, witwassen, financiering van terrorisme en andere malafide praktijken.

Als AML Analist identificeer je risico’s en trends in de sector en pas je deze kennis toe binnen de klantenportefeuille door transactiemonitoring en merchant monitoring uit te voeren. Daarnaast is er ruimte om mee te denken en bepalend te zijn op het gebied van het TM beleid binnen de organisatie. 

Je werkt samen met je collega’s van het CDD team en werkt samen met collega’s zoals de Payments Compliance Manager en Fraud Manager.

Wat wordt er gevraagd? 

 • Bachelor- of masterdiploma, bij voorkeur op het gebied van bedrijfseconomie, rechten of criminologie
 • minimaal 2 jaar ervaring als AML-analist;
 • je hebt diepgaande kennis om integriteitsrisico’s zoals fraude, belastingontduiking, witwassen, financiering van terrorisme en andere misstanden in verschillende branches te beoordelen. Kennis van de Wwft is een pre;
 • je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, in woord en geschrift, native in het Nederlands en professioneel in het Engels;
 • je hebt lef, bent proactief, toont initiatief en kan goed omgaan met weerstand;
 • je werkt graag samen met anderen om doelen te bereiken, maar kunt daarnaast ook goed zelfstandig werken. 

Wat wordt er geboden? 

 • Een dienstverband bij Interim Valley van twaalf maanden en eventueel indiensttreding bij de opdrachtgever na deze periode;
 • een marktconform salaris, afhankelijk van je relevante kennis en ervaring; 
 • 25 vakantiedagen per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • een vergoeding van je reiskosten;
 • een opleidingsbudget dat je zelf kunt inzetten, zodat jij jezelf blijft ontwikkelen; 
 • deelname aan het Live Your Potential programma van Interim Valley. 

Klinkt dit als jouw volgende stap en wil je graag meer weten? Neem dan contact op met onze recruiter Lex van Rooij via l.vanrooij@interimvalley.com of 06-18596698.

Live Your Potential
(Werk)plezier staat centraal bij Interim Valley, evenals het idee dat mensen hun drijfveren kennen en met toewijding leven. Het Live Your Potential programma is dan ook in het leven geroepen met het doel iedereen bij Interim Valley plezier te laten beleven, maar ook energiek, geïnspireerd en gemotiveerd te laten zijn. Het is een persoonlijk ontwikkelprogramma dat aan alle medewerkers van Interim Valley wordt aangeboden.

Live Your Potential werkt vanuit het aandacht geven aan vier dimensies. Op deze manier vind je meer balans tussen lichaam, emoties, gedachten en inspiratie. Het resultaat: jij voelt je beter, beleeft meer plezier, bent gemotiveerder en meer geïnspireerd.

AML Expert


AML Expert
Standplaats: Den Haag

Heb je kennis van zowel nationale als internationale wet- en regelgeving op het gebied van AML en heb jij affiniteit en ervaring met het onderzoeken en vastleggen van verschillende betalingspatronen? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou!

Wat ga je doen als AML Expert?
De relaties van de bank zijn meestal samenwerkingsverbanden met een maatschappelijk karakter, zoals centrale banken, institutionele financiële tegenpartijen, internationale bancaire tegenpartijen, overheden, private equity investeerders en projecten. Een bank moet haar klant kennen en daar hoort ook bij dat je verschillende betalingspatronen onderzoekt en vastlegt.

Je gaat transacties onderzoeken op basis van de wet- en regelgeving waardoor ongebruikelijke of verdachte transactiepatronen worden bloot gelegd. Je analyseert mogelijke verdachte transacties die kunnen wijzen op witwassen. Daarnaast werk je nauw samen met het team Customer Due Dilligence (CDD). Jij werkt vanuit jouw specifieke specialisme en zijn vanuit aanvullend onderzoek. Daarmee draag je overduidelijk bij aan het leveren van de maatschappelijke verantwowordelijkheid die de bank neemt op het gebied van integriteit en bij het tegengaan van financiële criminaliteit

Als AML Expert start je binnen het projectteam Transactiemonitoring. Met jouw kennis en expertise draag je bij in het project en help je mee bij de verdere verbetering van dit aandachtsgebied binnen het huidige CDD traject.

Verder verzorg je als AML Expert de rapportages, stel je in de samenwerking met Compliance het beleid op omtrent de transacties en wet- en regelgeving en adviseer je het management rondom AML aangelegenheden. Tot slot heb je een begeleidende rol in de ondersteuning van collega’s binnen dit specifieke aandachtsgebied.

Opdrachtgevers voor AML Experts  
Interim Valley is expert op het gebied van Compliance. Onze focus ligt op operationele en beleidsmatige posities bij financiële instellingen als banken, payment service providers en verzekeraars.

Functievereisten AML Expert
· Een afgeronde studie op HBO- of WO-niveau;
· tenminste 2 jaar werkervaring in de financiële dienstverlening,
· specifiek op het vlak van financiële criminaliteit waaronder AML valt;
· sterke analytische vaardigheden, waarbij je verbanden kunt leggen en daaruit conclusies kan trekken;
· sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
· je bent zorgvuldig, accuraat, flexibel en beschikt over een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Live Your Potential
(Werk)plezier staat centraal bij Interim Valley, evenals het idee dat mensen hun drijfveren kennen en met toewijding leven. Het Live Your Potential programma is dan ook in het leven geroepen met het doel iedereen bij Interim Valley plezier te laten beleven, maar ook energiek, geïnspireerd en gemotiveerd te laten zijn. Het is een persoonlijk ontwikkelprogramma dat aan alle medewerkers van Interim Valley wordt aangeboden.

Live Your Potential werkt vanuit het aandacht geven aan vier dimensies. Op deze manier vind je meer balans tussen lichaam, emoties, gedachten en inspiratie. Het resultaat: jij voelt je beter, beleeft meer plezier, bent gemotiveerder en meer geïnspireerd.

Wat kun je van ons verwachten?
· Salaris variërend tussen €3500,- en €4500,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren ervaring;
· reiskostenvergoeding;
· een opleidingsbudget dat je zelf kunt inzetten, zodat jij jezelf blijft ontwikkelen;
· deelname aan het Live Your Potential Programma;
· 25 vakantiedagen.

Medior AML analist


Medior AML analist
Standplaats: Amsterdam

Heb jij altijd al affiniteit gehad met het bestrijden van fraude / witwassen en zou je dit willen combineren in een onderzoeksfunctie bij een financiële instelling? Heb jij integriteit hoog in het vaandel staan en durf jij weloverwogen beslissingen te nemen? Heb je ook ervaring met transactiemonitoring? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving
Als AML analist onderzoek je mogelijk ongebruikelijke transacties op witwassen, terrorismefinanciering en fraude. Dit gebeurt voor een brede scope klantsegmenten, te denken valt aan private banking, retail (particulier), maar ook grootzakelijke en internationale klanten. De transacties van de klant worden door een filter gehaald en een deel van de transacties worden geïdentificeerd als mogelijk verdacht. Het is aan jou de taak om deze transacties nader te analyseren en een transactiegedrag/patroon van de klant inzichtelijk te maken. Tijdens dit onderzoek raadpleeg je verschillende informatiebronnen om een conclusie te onderbouwen. Is er nog geen duidelijkheid n.a.v. de uitgebreide analyse? Dan schakel je de klantverantwoordelijke manager in om contact op te nemen met de klant. Uiteindelijk is het jouw taak om een concrete en duidelijke risicoanalyse te schrijven en weer te geven waarom een transactie wel of niet gebruikelijk is. Ongebruikelijke transacties worden conform wet- en regelgeving gemeld als MOT (Melding Ongebruikelijke Transactie) en zo draag jij bij aan de integriteit van de bank.

Wat ga je precies doen
Je onderzoekt ongebruikelijk betalingsverkeer bij een bank of een andere financiële instelling. Daarbij onderzoek je of er geen sprake is van witwassen, fraude of de financiering van terrorisme. Mocht daar een verdachte transactie bijzitten dan zorg jij ervoor dat deze terecht komt bij de AML compliance officer. Het onderzoek dat je doet is uitgebreid en gericht op het betaalgedrag van de klant i.c.m. het klantprofiel. Los van je eigen onderzoek werk je ook samen met collega’s die je waar nodig kunt ondersteunen. Zeker voor de junior AML analisten ben je een vraagbaak en afhankelijk van je afdeling of opdrachtgever zal je ze ook coachen en/of begeleiden bij hun werkzaamheden.

Functievereisten Medior AML analist
· HBO/WO werk- en denkniveau;
· analytisch, resultaatgericht én besluitvaardig;
· uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatie;
· affiniteit met compliance en de financiële sector;
· een jaar ervaring als AML- analist / in transactiemonitoring.

Ons aanbod
· Een marktconform salaris;
· reiskostenvergoeding;
· een opleidingsbudget dat je zelf kunt inzetten, zodat jij jezelf blijft ontwikkelen;
· deelname aan het Live Your Potential Programma;
· 25 vakantiedagen.

Junior AML-analist | Operations


Voor een financiele opdrachtgever in Amersfoort zijn we op zoek naar AML / transactiemonitoring analisten. Heb jij altijd al affiniteit gehad met het bestrijden van fraude / witwassen en zou je dit willen combineren in een onderzoeksfunctie bij een financiële instelling? Heb jij integriteit hoog in het vaandel staan en durf jij weloverwogen beslissingen te nemen? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving: 

Als AML-analist onderzoek je mogelijk ongebruikelijke transacties op witwassen, terrorisme financiering en fraude. Dit gebeurt voor een brede scope klantsegmenten, te denken valt aan private banking, retail, maar ook grootzakelijke en internationale klanten. De transacties van de klant worden door een filter gehaald en een deel van de transacties worden geïdentificeerd als mogelijk verdacht. Het is aan jou de taak om deze transacties nader te analyseren en een transactiegedrag/patroon van de klant inzichtelijk te maken. Tijdens dit onderzoek raadpleeg je verschillende informatiebronnen om een conclusie te onderbouwen.

Is er nog geen duidelijkheid n.a.v. de uitgebreide analyse? Dan schakel je de klantverantwoordelijke manager in om contact op te nemen met de klant. Uiteindelijk is het jouw taak om een concrete en duidelijke risicoanalyse te schrijven en weer te geven waarom een transactie wel of niet gebruikelijk is. Ongebruikelijke transacties worden conform wet- en regelgeving gemeld als MOT (Melding Ongebruikelijke Transactie) en zo draag jij bij aan de integriteit van de bank.

Functievereisten:

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Analytisch, resultaatgericht én besluitvaardig;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatie;
 • Affiniteit met compliance en de financiële sector.

Ons aanbod:

 • Een intensief opleidingstraject van 3 maanden;
 • Persoonlijke begeleiding en opleidingsmogelijkheden via Interim Valley;
 • Deelname Live Your Potential Programma;
 • Een marktconform salaris.

Junior AML-analist


Voor een financiele opdrachtgever in Rotterdam en Amsterdam zijn we op zoek naar AML / transactie monitoring analisten. Heb jij altijd al affiniteit gehad met het bestrijden van fraude / witwassen en zou je dit willen combineren in een onderzoeksfunctie bij een financiële instelling? Heb jij integriteit hoog in het vaandel staan en durf jij weloverwogen beslissingen te nemen? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving: 

Als AML-analist onderzoek je mogelijk ongebruikelijke transacties op witwassen, terrorisme financiering en fraude. Dit gebeurt voor een brede scope klantsegmenten, te denken valt aan private banking, retail, maar ook grootzakelijke en internationale klanten. De transacties van de klant worden door een filter gehaald en een deel van de transacties worden geïdentificeerd als mogelijk verdacht. Het is aan jou de taak om deze transacties nader te analyseren en een transactiegedrag/patroon van de klant inzichtelijk te maken. Tijdens dit onderzoek raadpleeg je verschillende informatiebronnen om een conclusie te onderbouwen. Is er nog geen duidelijkheid n.a.v. de uitgebreide analyse? Dan schakel je de klantverantwoordelijke manager in om contact op te nemen met de klant. Uiteindelijk is het jouw taak om een concrete en duidelijke risicoanalyse te schrijven en weer te geven waarom een transactie wel of niet gebruikelijk is. Ongebruikelijke transacties worden conform wet- en regelgeving gemeld als MOT (Melding Ongebruikelijke Transactie) en zo draag jij bij aan de integriteit van de bank.

Functievereisten:

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Analytisch, resultaatgericht én besluitvaardig;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatie;
 • Affiniteit met compliance en de financiële sector.

Ons aanbod:

 • Een intensief opleidingstraject van 3 maanden;
 • Persoonlijke begeleiding en opleidingsmogelijkheden via Interim Valley;
 • Deelname Live Your Potential Programma;
 • Een marktconform salaris.