Medior AML Analyst


Als AML Analist identificeer je risico’s en trends in de sector en pas je deze kennis toe binnen de klantenportefeuille door transactiemonitoring en merchant monitoring uit te voeren. Daarnaast is er ruimte om mee te denken en bepalend te zijn op het gebied van het TM beleid binnen de organisatie. 

Je werkt samen met je collega’s van het CDD team en werkt samen met collega’s zoals de Payments Compliance Manager en Fraud Manager.

Junior AML-analist


Als AML-analist onderzoek je mogelijk ongebruikelijke transacties op witwassen, terrorisme financiering en fraude. Dit gebeurt voor een brede scope klantsegmenten, te denken valt aan private banking, retail, maar ook grootzakelijke en internationale klanten.

De transacties van de klant worden door een filter gehaald en een deel van de transacties worden geïdentificeerd als mogelijk verdacht. Het is aan jou de taak om deze transacties nader te analyseren en een transactiegedrag/patroon van de klant inzichtelijk te maken. Tijdens dit onderzoek raadpleeg je verschillende informatiebronnen om een conclusie te onderbouwen. Is er nog geen duidelijkheid n.a.v. de uitgebreide analyse? Dan schakel je de klantverantwoordelijke manager in om contact op te nemen met de klant.

Uiteindelijk is het jouw taak om een concrete en duidelijke risicoanalyse te schrijven en weer te geven waarom een transactie wel of niet gebruikelijk is. Ongebruikelijke transacties worden conform wet- en regelgeving gemeld als MOT (Melding Ongebruikelijke Transactie) en zo draag jij bij aan de integriteit van de bank.