Medior analist CLCS & Sanctions


Als KYC-analist CLCS & Sanctions lever je een wezenlijke bijdrage aan de poortwachtersrol van de bank door vroegtijdig KYC risico’s in de klantportefeuille te detecteren en deze risico’s steeds beter en sneller te mitigeren. Zo draag jij bij aan een betere en integere wereld! 

CDD-analist Commercial Banking


Als Medior CDD-analist ben jij de belangrijkste schakel in het integriteitsonderzoek en wijs jij de zakelijke klanten op mogelijke risico’s. Jij voorkomt dat het financieel stelsel en de diensten van een Nederlandse grootbank niet worden misbruikt voor terrorisme financiering, witwassen en fraude. Dit voorkom jij door periodieke reviews uit te voeren en onderzoek jij nieuwe klanten samen met het Due Diligence team. Het is belangrijk dat jij zakelijke klanten meeneemt in de noodzaak van het onderzoek en weet hen te bewegen tot het aanleveren van noodzakelijke informatie.

 

Teamlead Data Repair


Als Teamlead Data Repair ben je verantwoordelijk voor een team van Data Repair Officers (15-20 FTE’s) die zorg moeten dragen dat de datakwaliteit van de Know Your Client informatie op orde is. Daarnaast speel je ook een belangrijke rol in het meedenken over de inrichting van processen op het gebied van data quality en robotisering. 

CDD-analist vermogensbeheer


Als CDD/KYC Analist voer je CDD-KYC-AML onderzoeken uit voor de onboarding of review van klanten. Hierbij heb je geregeld contact met verschillende collega’s binnen de organisatie. Je legt je onderzoekresultaten vast en formuleert heldere en beknopte reviews. 

KYC/CDD-analist


In de rol van KYC/CDD-analist onderzoek je of nieuwe of bestaande klanten van deze creditcardmaatschappij betrouwbaar zijn. Je onderzoekt de identiteit en de oorsprong van het vermogen van de klant. Met jouw bevindingen stel jij een klantdossier samen. Gaat het om een zakelijke klant? Dan doe je onderzoek naar de bedrijfsstructuur of bedrijfsactiviteiten van een onderneming om een volledig klantbeeld te creëren. Op basis van dit klantbeeld kan potentiële betrokkenheid bij fraude, witwassen of terrorisme financiering opgespoord worden. Banken, verzekeraars en Fintechs dienen als poortwachter in de strijd tegen financiële criminaliteit. 

KYC-analist Sancties | Grootbank


Als Analist Sanctions Natuurlijke Personen (Later Analist Sanctions NP) onderzoek jij particuliere klanten van een Nederlandse grootbank. Wat nou als de transacties van een klant in strijd zijn met het sanctiebeleid en de wet- en regelgeving? Jij onderzoekt de klanten waar een sanctierisico is, daarmee ben jij als Analist Sanctions NP één van de belangrijkste schakels in de compliance keten en ben jij medeverantwoordelijk voor een veiligere en vredigere wereld.

Medior CDD-analist Natuurlijke Personen | Grootbank


Als CDD Analist NP sta jij aan de frontline en zorg jij voor een veiligere samenleving samen met jouw collega’s van het Customer Due Diligence Specialisten Team. Alleen door jouw expertise begrijpt een Nederlandse grootbank hun klanten nog beter. Door jouw onderzoeken als CDD Analist Natuurlijke personen (hierna CDD Analist NP) kunnen we voorkomen dat het financieel stelsel en de diensten van de grootbank misbruikt worden om terrorisme te financieren en crimineel verkregen geld wit te wassen.
 

Quality Checker CDD | Grootbank


Als KYC Quality Checker heb jij de regie in handen als het aankomt op de kwaliteitssturing van de KYC-analisten. Je controleert en bepaalt of de reviews geaccordeerd kunnen worden. Daarnaast geef je feedback over de CDD werkzaamheden en breng je de kwaliteitsontwikkeling in kaart. Je stelt heldere doelen en bent in staat om anderen mee te nemen in jouw strategie.  

 

 

Junior CDD analist (verschillende locaties)


Als Junior CDD analist start je binnen het Know Your Client Center voor zakelijke- en particuliere klanten. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het actualiseren en completeren van klantdossiers, zowel op fiscaal, juridisch als bedrijfseconomisch vlak.

Bij het aangaan van een klantrelatie, maar ook tijdens de klantrelatie worden er structureel periodieke reviews uitgevoerd op klanten. Daarnaast begeleid je het traject waarbij er afscheid genomen wordt van een klant, omdat er bijvoorbeeld regel- en wetgeving overtreden wordt. Het is belangrijk dat je de klant écht goed kent en dat de klantdossiers compleet en betrouwbaar zijn. Alleen wanneer dit goed gedaan wordt, is de bank in staat om financiële criminaliteit tegen te gaan! Dit is ontzettend belangrijk geworden, omdat toezichthouders steeds hogere eisen stellen; er wordt op toegezien dat banken mogelijke risico’s vroegtijdig inschatten. Daarnaast is dat wat de bank ook wil, hierdoor kan de bank nadrukkelijk de maatschappelijk rol pakken en klantgerichter zijn, doordat er relevanter en deskundiger advies gegeven kan worden aan de klant. 

Je werkt met deskundige en ambitieuze collega’s. Het werken in een zelfsturend team betekent dat er voor iedereen veel ruimte is voor persoonlijke verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, ondernemerschap en dat het geven van (positieve) feedback wordt gestimuleerd.

 

Student KYC analist


Je gaat werken als Student KYC analist waarbij je de Compliance-afdeling ondersteunt in het screenen van klanten. Dit is van groot belang, om er zeker van te zijn dat klanten geen geld witwassen, fraude plegen of terrorisme financieren via deze Fintech. Oftewel, zijn de klanten waarmee de organisatie handelt wel integer?