Data Management Professional


Data kwaliteit staat centraal in de organisatie en in deze rol ben je verantwoordelijk voor het verbeteren van deze datakwaliteit. Daarnaast is het belangrijk dat je iedereen in de organisatie bewust maakt van de effecten van datakwaliteit. Dit wordt voornamelijk gedaan door inzichten te creëren die met de huidige datakwaliteit te maken hebben. Daarnaast bespreek je constant de analyses die gedaan worden en worden er presentaties gegeven over het topic datakwaliteit. Het eind doel is om de processen en systemen omtrent de datakwaliteit te verbeteren.

Een aspect van de rol overstijgt alle anderen; stakeholder management. Het is cruciaal om met alle verschillende betrokken partijen, stakeholders, collega’s etc. te kunnen schakelen. Je weet mensen te verbinden en de nodige informatie over te brengen. Ook zijn alle vormen van meedenken en ontwikkelen over het topic datakwaliteit van belang.

Data Management Specialist


Je gaat aan de slag binnen de financiële dienstverlening, waarbij je als Data Management Specialist de schakel vormt tussen de business en IT. Je haalt requirements op bij diverse stakeholders en zorgt daarnaast dat data beschikbaar wordt gesteld voor data users op een efficiënte en veilige manier.