Wees respectvol

naar het onderwerp

Om mentaal gezond te blijven, terwijl ik aan duizend dingen te gelijk moet denken, heb ik mijzelf geleerd te focussen op één of twee dingen. Voor mij is mentale focus de beste manier om mentale leegheid te creëren.

Dit is voor mij wat menigeen “je hoofd leegmaken” noemt.

Door mijzelf mentaal te focussen – in het nu te zijn – ben ik ook respectvol naar het onderwerp van mijn focus. Dit stelt mij in staat het onderwerp van mijn focus de juiste aandacht te geven.

De basis van het geven van de juiste aandacht aan een persoon of onderwerp ligt binnen in jezelf. Om dit te bereiken moet je continu in verbinding staan met het goede in jezelf en van daaruit te handelen en denken. Hiermee creëer je de juiste instelling en intentie om in het leven te stappen. Of dit nu het begin van je dag is, een vergadering of een moeilijk gesprek. Dit is niet iets wat ik mijzelf onbewust heb aangeleerd. Maar een reis van vele jaren is geweest waarin ik ben gecoacht door iemand die mij enorm heeft geïnspireerd. Door mijn “spiritual teacher” Dadi Janki. Deze levenshouding brengt tegelijk ook veel rust in mijn leven.

Het is ook een wezenlijk onderdeel van gezond en fit zijn. Naast spirituele fitheid, moet je ook streven naar sociale, emotionele, intellectuele en fysieke fitheid.

‘Om echt succesvol te kunnen zijn in het zaken leven, moet je succesvol zijn in het leven’

En die intellectuele ontwikkeling bereik je door je eigen referentiepunt heel hoog te leggen. Je hierdoor te realiseren dat het belangrijk is om te investeren in jezelf. En tegelijk accepteren dat op dat moment, in die fase van je leven, er altijd slimmere mensen zijn. Hierdoor wordt je gedwongen je denkwijze te verbreden. En hierin adviseer ik niet de weg in te slaan van het lezen van management boeken, maar door je te verdiepen in de geesteswetenschappen, filosofie, geschiedenis en de grote schrijvers. Hiermee ontwikkel je ook de karakter- en levensvaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in het leven en het grote perspectief te zien. Ook vormt het je karakter om anderen te kunnen motiveren en te inspireren.

Het is belangrijk om te blijven groeien naar je potentieel. Doe je dit niet dan raak je gefrustreerd. Zorg dat je focus ligt op “het goede” en dit zo groot te maken dat dit het mindere kleiner maakt. Ieder persoon heeft zijn of haar tekortkomingen maar dit hoeft geen belemmering te zijn in de groei naar het potentieel. Investeren in je eigen karakter ontwikkeling is de grootste investering die je kan doen in jezelf. Dat is voor mij Live Your Potential.

Tex Gunning is vader van 4 kinderen. Op dit moment, als CEO van LeasePlan, is zijn uitdaging om deze organisatie vorm te geven binnen het tijdperk van de 4e industriële revolutie waarin zij opereert.
Zijn carrière, na een studie Economics aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, begon bij Unilever. In de 24 jaar hiervoor werkzaam heeft hij diverse rollen gehad en afgesloten als Business Group President.  Hierna is hij actief geweest als CEO bij Vedior en TNT Express. En lid van de Raad van Bestuur bij AkzoNobel.
Met zijn soms onorthodoxe werkwijze stelt hij bedrijven in staat hun script te herschrijven en bedrijfsculturen te veranderen. Gefundeerd op een sociale en spirituele denkwijze.
© Copyright 2018 Interim Valley • Alle rechten voorbehouden Privacy Statement
Design & realisatie Maatwerk.co