Meer over KYC


De financiële sector staat al jaren voor een grote uitdaging: bedrijven dienen hun klanten te kennen. Houdt mijn klant zich bezig met het witwassen van geld? Financieren ze terrorisme? Is er een belanghebbende (UBO) die op een sanctielijst staat van de VN of doen ze zaken met een sanctieland? Zaken die een rol spelen binnen KYC.

Aangezien niet elke klant zijn zaken even duidelijk heeft, laten banken diepgaande analyses erop los. Dat gebeurt bij particuliere klanten, maar ook bij kleinzakelijke tot grootzakelijke klanten. Ze doen dit bij nieuwe klanten (de onboarding), maar ook bij bestaande klanten, worden reviews geschreven naar aanleiding van die analyses. Dit hele proces heet KYC: Know Your Customer. Deze zorgvuldige analyses, de Client Due Diligence, worden gedaan door speurneuzen die criminele activiteiten haarfijn kunnen doorgronden: de CDD- of KYC analisten. Vooral banken, maar ook verzekeraars, trustkantoren en Payment Service Providers hebben hiermee te maken.

Ben jij een dergelijke onderzoeker en krijg je energie van het speuren naar zaken die niet kloppen? Check hieronder de verschillende kansen bij onze opdrachtgevers.

De beste investering die jij kan doen? Die is in jezelf. Dat is waar Interim Valley voor staat en jou daarbij helpen is onze missie.

Als jij weet waar je energie van krijgt, je drijfveren en talenten kent, ben je meer gemotiveerd en geïnspireerd.